به گزارش قدس خراسان، حسین افشین در حاشیه بازدید از شرکتهای دانش بنیان پارک علم و فناوری خراسان رضوی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دولت بههیچ عنوان در حوزه هوش مصنوعی تصدیگری نمیکند و صرفاً نقش تسهیلگر را ایفا خواهد کرد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری افزود: حمایت دولت فقط در چارچوب طرحهای بخش خصوصی امکانپذیر است و در پروژههای دولتی ورود نمیکند، چرا که باور دارند کاربردهای این فناوری باید به بخش خصوصی واگذار شود.
وی با اشاره به اهمیت زیرساختها در حوزه هوش مصنوعی، دو چالش عمده را مطرح کرد که نیاز به مداخله دولت دارد. نخست، موضوع زیرساختهای محاسباتی مانند GPU و تجهیزات گرافیکی است که هزینههای سنگینی به همراه دارند و معمولاً دولتها برای سرمایهگذاری در این حوزه با همکاری بخش خصوصی وارد عمل میشوند.
افشین بیان کرد: برای راهاندازی یک شبکه جامع محاسباتی در سطح کشور، به سرمایهگذاری اولیهای حدود هفت میلیارد دلار نیاز است. این سرمایهگذاری بهگونهای خواهد بود که شبکهای غیرمتمرکز از GPUها در کشور ایجاد شود که بتواند خدمات محاسباتی را بهطور یکپارچه و گسترده در دسترس همه قرار دهد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان همچنین به اهمیت دادهها در توسعه هوش مصنوعی اشاره و عنوان کرد: باید موانع موجود بر سر راه بخش خصوصی برای دسترسی و استفاده از دادههای لازم برطرف شود و دولت باید به شکلی قانونمند امکان تبادل داده را فراهم کند.
وی تأکید کرد: با توجه به پیشرفت الگوریتمهای هوش مصنوعی و سطح بالای مهارت جوانان ایرانی در برنامهنویسی، بخش خصوصی ظرفیت بالایی برای توسعه این فناوری دارد.ایران، در کنار هند، جزو کشورهایی است که بهترین نیروی انسانی را برای گسترش هوش مصنوعی در اختیار دارد.
افشین در ادامه به وضعیت شرکتهای دانشبنیان در خراسان رضوی پرداخت و خاطرنشان کرد: در این استان حدود ۶۰۰ شرکت دانشبنیان فعال هستند و پیشبینی میشود این تعداد در چهار سال آینده به یک هزار و ۸۰۰ تا دو هزار شرکت افزایش یابد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری تأکید کرد: درآمد شرکتهای دانشبنیان استان در سال گذشته به ۲۰ هزار میلیارد تومان(همت) رسید که ۶ هزار میلیارد تومان از آن مربوط به فروش محصولات و مابقی از خدمات بوده است.
وی به ظرفیتهای بلااستفاده در قوانین حمایتی همچون قانون جهش تولید اشاره کرد و افزود: شرکتهای دانشبنیان خراسان رضوی تنها ۶ میلیارد تومان از اعتبار مالیاتی این قانون بهره بردهاند، در حالی که امکان استفاده بیشتری از این مشوقها وجود دارد.
افشین پیشنهاد کرد: با همکاری مسئولان استان، از جمله استاندار و معاون اقتصادی استان، میتوان بهرهوری از این ظرفیتها را افزایش داد و از تسهیلات اعتباری بیشتری بهرهمند شد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری به ترکیب شرکتهای دانشبنیان خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: از ۶۰۰ شرکت فعال، حدود ۴۰ درصد نوپا، ۳۰ درصد نوآور و ۳۰ درصد فناور هستند.
وی اظهار امیدواری کرد: با کمک مرکز رشد و سیاستهای حمایتی، شرکتهای نوپا به فناور تبدیل شوند و جای خود را به شرکتهای نوآور جدید بدهند. باید تلاش شود تا این روند به شکل پایدار ادامه یابد و شرکتهای نوپا بتوانند رشد کنند و در مسیر فناوریهای نوین قرار بگیرند.
افشین به ضرورت استفاده از تسهیلات مالی اشاره کرد و تصریح کرد: اگر شرکتها از ظرفیتهای قانونی موجود استفاده نکنند، بانکها به تنهایی قادر به تأمین این اعتبارات نخواهند بود. به همین دلیل، برنامهریزی برای بهرهگیری مؤثر از امکانات قانونی در دستور کار قرار دارد.
در این بازدید برج فناوری هوش مصنوعی خراسان رضوی کلنگزنی شد این برج در ۱۰ طبقه طراحی شده است که طبقه همکف ۸۰ واحد نمایشگاهی کافی شاپ فضای سبز خواهد داشت طبقه اول آمفی تئاتر و دو سالن بزرگ جلسات طبقه دوم تا دهم هر طبقه شامل ۱۰ واحد اداری که این واحدهای اداری از ۴۰ متر تا ۳۶۰ متری هستند در مجموع این مجموعه دارای ۸۰ واحد اداری مستقل خواهد داشت.
نظر شما